Objavljeno: Sub, svi. 12th, 2018

Split: Predstavljanje knjige Marka Ljubića – „ Rasudbe hrvatske državnosti“

U glazbenom dijelu nastupit će mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije „don Frane Bulić“

  • Tekst Šime Duvančić

U organizaciji „Hrvatske udruge Benedikt“ iz Splita, u ponedjeljak, 14. svibnja 2018., s početkom u 19.30 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko- frankopanska 19), održat će se predstavljanje knjige „ Rasudba hrvatske državnosti“. Uz autora Marka Ljubića, novinara i publicist, knjigu će predstaviti Josip Jović, novinar i publicist, prof.dr.sc. Goran Dodig, saborski zastupnik, dr. Vide Popović, predsjednik udruge „Benedikt“ te Nenad Piskač, urednik knjige, književnik i novinar. U glazbenom dijelu nastupit će mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije „don Frane Bulić“ iz Splita pod vodstvom s. Lidije Matijević, profesorice.

U knjizi promišljam o svim najvažnijim pitanjima hrvatske nacionalne državnosti- pitanju identiteta, izgradnje političkog sustava i same strukture hrvatske države te njezinih nedostataka i problema koji onda generiraju slabosti s kojima se dnevno suočavamo. Knjiga je pokušaj usmjeravanja pozornosti na to da ne bi trebalo rješavati posljedice, nego uzroke. Ja se trudim postaviti pitanja i naučiti ljude da razmišljaju kroz ta pitanja kako bi sami mogli steći relevantno mišljenje. To je osnova moje knjige.
kaže Marko Ljubić o svom djelu.
Marko Ljubić polazi od činjenice „Imamo Hrvatsku“ utemeljenu na vojnoj i diplomatskoj pobjedi i jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske. S toga uzetišta uvjerljivo skida krinke neprijateljima punine hrvatske državnosti i sitnim, pa i krupnim, lupežima iz naših redova. Autor zaokružuje devijacije uspostavljenog poretka, objašnjava nasrtaje na državnost i prikazuje lijevo i desno, centremističko i inkluzivno, geganje suvremenih gusaka u poznate nam magle
poručuje o knjizi Nenad Piskač.

Komentari

komentara