Objavljeno: Sri, kol. 8th, 2018

Split: Tko je i na temelju čega pomislio stati na kraj gužvama pretvaranjem Zvonimirove u jednosmjernu?

Gužvama se ne staje na kraj „ad hoc“ rješenjima usred turističke sezone, nego ozbiljnim promišljanjem i osiguravanjem zakonitosti tijekom cijele godine

  • MP
  • Ivan Barišić

Sindikat hrvatskog vozača JGP Prometa ne vjeruje optimističnim najavama iz Banovine da će se pretvaranjem Zvonimirove ulice u jednosmjernu, koje stupa na snagu u četvrtak 9. kolovoza 2018., stati na kraj gužvama koje guše naš prelijepi grad, niti razumije odakle se crpi toliki optimizam. Nismo sigurni jesu li nalogodavci svjesni da će ovime u trajektnu luku uputiti dodatnih 350 Prometovih autobusa svakoga dana, te jesu li razmislili kako će to podnijeti trajektna luka koja je ionako u svakodnevnom kolapsu.
Nismo sigurni jesu li nalogodavci svjesni da će ovakva regulacija poremetiti redove vožnje jer će produžiti vožnju u svakom polasku Prometovih autobusa, te da će se morati uvoditi dodatni polasci za koje Promet nema autobusa, a vozača pogotovo.

  • Gužvama se ne staje na kraj „ad hoc“ rješenjima usred turističke sezone, nego ozbiljnim promišljanjem i osiguravanjem zakonitosti tijekom cijele godine.
  • Gužvama se treba stati na kraj osiguravanjem poštivanja prometne regulacije i signalizacije, u prvom redu zabrane kretanja svom vozilima osim JGP-a i taksija Sinjskom, Livanjskom i Zagrebačkom.
  • Gužvama se treba stati na kraj osiguravanjem poštivanja zabrane korištenja većine gradskih autobusnih stanica drugim prijevoznicima.
  • Gužvama se treba stati na kraj osiguravanjem preferencijalnih prometnih traka za javni gradski prijevoz.
  • Gužvama se treba stati na kraj osiguravanjem normalnog toka prometovanja, kojeg danas ometa mnoštvo nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila po gotovo svim ulicama grada.

Kad bi se osiguralo poštivanje gore navedenih propisa i regulacije, gužve bi se značajno smanjile! Nikakva velika filozofija, nego jednostavno provođenje zakona i propisa!

Komentari

komentara