Objavljeno: Sub, kol. 26th, 2017

Splitski HSP AS nakon provale i paleži ponovno na meti barbara!

HSP AS izražava zabrinutost u pravodobnu reakciju jer ovo nije prvi put da se napada na naše stranačke prostorije u Splitu

  • MP

Barbarski čin razbijanja velikog izloga na stranačkim prostorijama HSP AS u Splitu dogodio se tijekom noći s četvrtka na petak 25.08.2017. godine. Oštećen je stranački logo kamenom težine više od 10 kg. Znakovito je da u blizini stranačkih prostorija u Splitu, ulica …, nema sličnog kamenja što ukazuje da je ovaj veoma težak kamen morao netko snažan nositi, a donesen je s namjerom da se učini nanošenje štete i napad na naše prostorije i HSP AS u cijelosti. Tajnik Podružnice HSP AS Split Šime Vidošević prvi je otkrio oštećenje dolaskom u svoj ured te o tome izvijestio MUP. Očevid je obavljen istoga dana u popodnevnim satima uz obećanje da će se poduzeti sve kako bi se otkrilo izvršitelje ali i nalogodavce ovog kriminalnog djela. Zahtjevamo da budemo upoznati s tijekom istrage, a kao žrtva dajemo si za pravo da sugeriramo da oko naših stranačkih prostorija postoji nekoliko privatnih tvrtki gdje smo vidjeli da postoji video nadzor. Sve kamere snimaju jedini prolaz koji vodi prema našim prostorijama te sukladno navedenom očekujemo da će djelatnici MUP-a pregledom video snimki nadzornih kamera lako doći do izvršitelja. 

HSP AS izražava zabrinutost u pravodobnu reakciju jer ovo nije prvi put da se napada na naše stranačke prostorije u Splitu. Dana 31.10.2016. godine u noćnim satima provaljeno je u iste prostorije te je podmetnut požar koji na sreću nije poprimio šire razmjere. Već tada smo upozorili da se takav čin može tretirati i kao pokušaj ubojstva jer se prostorije HSP AS nalaze u prizemlju stambene zgrade gdje na gornjim katovima se nalaze privatni stanovi u kojima žive deseci stanovnika Splita. Sve do ovog ponovljenog čina HSP AS nije dobio potrebite informacije tko vodi istragu o provali, paleži i pokušaju ubojstva. Na naše pisane upite nitko nam nije odgovarao te ne znamo u kojem je smjeru istraga išla, a očigledno je da nije polučila željeni cilj. Na tom tragu imali smo tematske dvije konferencije za medije gdje smo pokušali upozoriti na tromost u iznalaženju krivaca ali bez uspjeha.

Pozivamo ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da poduzme adekvatne i brze korake u zaštiti naše imovine kao što je žurno i efikasno kažnjavao „facebook teroriste“ koji su prijetili predsjedniku Vlade ili niže rangiranim ovovjekim vlastodršcima. Izostanak adekvatne reakcije navodi na sumnju kako vladajući štite isključivo ljevičare, kada treba i ne treba, što je na svojoj koži nedavno osjetio Hrvoje Marušić iz Splita! Ili da nas službeno izvijeste kako lovostaj u Hrvatskoj na desničare ne postoji pa da se sami branimo?

  • Pero Ćorić, glavni tajnik HSP AS

Komentari

komentara