Objavljeno: Sri, tra. 4th, 2018

Studenti Kršćanske biblijske škole iz Njemačke otvorili ciklus travanjskih događanja u dvorani Arte

Organizator događanja je makarska Udruga za resocijalizaciju „Staro za novo“, a kao najava programa na gradskoj rivi građane poziva glazbena skupina

  • MP

Travanjski program u dvorani Arte u Makarskoj započeo je jučer, 3. travnja, trodnevnim ciklusom predavanja studenata njemačkog Misionarskog fakulteta na temu „Resocijalizacija i reintegracija u društvu te može li kršćanska vjera danas, praktično pomoći“. Organizator događanja je makarska Udruga za resocijalizaciju „Staro za novo“, a kao najava programa na gradskoj rivi građane poziva glazbena skupina njemačkih studenata uz dijeljenje poziva i promotivnih materijala programa.

Studenti Kršćanske biblijske škole iz Njemačke u okviru svoje prakse borave 10 dana u Hrvatskoj. Mi smo ih, kao Kršćanska udruga za resocijalizaciju u Makarskoj ugostili na tri dana. Svake večeri, 3., 4. i 5. travnja, imamo program u dvorani Arte – u zgradi stare škole kroz pantomimu, glazbu i svjedočanstva promijenjenih života. Cilj nam je, kao Udruzi za resocijalizaciju, da ljudi koji bi bili otvoreni za tu poruku čuju da život može biti promijenjen. Glavna tema je osobno svjedočenje da nam je život bio promijenjen kroz vjeru u Isusa Krista koji je živ, upravo smo proslavili Uskrs, i svima onima koji mu dođu i povjeruju mu – život je promijenjen, jer mogu se osloniti na njega. To nam je glavni moto i razlog zašto ovo radimo. Nije samo vjera kao takva, koja je, naravno, temelj već, kao udruga za resocijalizaciju, nudimo i praktičnu pomoć. Primjerice za zapošljavanje i pomoć u procesu integracije u društvo za ljude koji su se liječili od ovisnosti i sl. Program počinje danas, 3. travnja i trajati će do četvrtka. Tijekom dana predstavljamo program kroz dijeljenje letaka na javnom prostoru u izravnom kontaktu s građanima, a glavni dio programa počinje u 19 sati u dvorani Arte u staroj glazbenoj školi. Pastor Christoph iz Njemačke držati će propovijedi uz svjedočanstva o promijenjenim životima.
kazao je Enco Pivac, predsjednik udruge za resocijalizaciju i voditelj tima domaćina programa u Makarskoj i Splitu.

Dodajmo tome da će makarska Udruga za resocijalizaciju i reintegraciju „Staro za novo“ 8. travnja u dvorani Arte održati i projekciju dokumentarnog filma „Posljednja reformacija“.  

Komentari

komentara