Objavljeno: Pet, sij. 30th, 2015

Talačka kriza u Makarskoj: «Nepoznata teeroristička skupina» preuzela ključeve Grada

Gotovo je! Maškare su preuzele vlast u Gradu i označile početak 5. godišnjeg doba. Preuzimanjem ključeva grada od danas Makarskom vlada karnevalski duh

IMGP4014

no images were found

  • Tekst i foto JL

carnival_mask resize[S]učen s prijetnjom dugih i kratkih cijevi dogradonačelnik Makarske Miroslav Družijanić bio je danas točno u 11 sati prisiljen predati vlast u gradu maskiranoj skupini još uvijek nepoznate terorističke organizacije. Primopredaja vlasti isprva je trebala biti mirna, no u jednom trenutku sve je krenulo u neželjenu smjeru (napomena: neke snimke mogu biti uznemirujuće). Nakon «munjevite» akcije maskirane su osobe dogradonačelnika, kojemu nije preostalo ništa drugo doli da im preda ključ Grada Makarske, zatočili u novoj gradskoj vijećnici. Još niti jedna organizacija nije preuzela odgovornost za ovaj «bezumni čin», a nisu još uvijek poznati uvjeti puštanja na slobodu vidno uplašenog i uznemirenog makarskog političara. Fotografije terorista na kojima se jasno vidi da prijete Družijaniću obišle su društvene mreže, a pretpostavlja se kako će uskoro biti i zatražena visoka otkupnina. Maskirani teroristi obratili su se tek kratkim proglasom kojeg prenosimo u cijelosti.

IMGP4003 

Proglas maskirane skupine

[D]ragi Makarani, dosta je bilo gladnih godina! Mi nudimo barem tri puta po sedam dana blagostanja, duha, smija i lažne nade! Obećavamo od Makarske učiniti najuspješnije i najbogatije misto u Europi. Kad može nova predsjednica to obećat, zašto ne bismo mogli i mi. Garancija za to su naši prijatelji iz arapskog svijeta, zatim Kinezi, Rusi i Židovi. Već smo za posebne savjetnike pozvali neke naše Jude: Juru Radića (zvanog Jure Bura) za žičare i mostove te dobre odnose sa Svetom stolicom. Matu Granića (Očenašeka) kao savjetnika za provizije i lobiranje, Ivu Jugosipovića za ministarstvo bontona i veze u Regionu, Zlatka Gareljića kao ministra bez portfelja – zaduženog za prepoloviti broj ljudi u Javnoj upravi, Miranda Mrsića da još smanji broj nezaposlenih (makar ih zaposlio i u inozemstvu). Hloverku Novak Srzić kao glasnogovornicu Karnevalske vlade, Grčića za traženje svitla u mračnom tunelu recesije, Bernarda Jurlinu kao oficira za vezu (na primjer s Kolindom), Tonćija Kurilja Jabuku za savjetnika kod predstečajnih nagodbi, a pomoćnika mu Milana Bandića, počasnog građanina Rivijere, za nove investicije i prenamjenu zemljišta. Za tajnika iz mirovine vraćamo Dragu Šimića jer je najbolji kao i Veljkić Barbieri za promociju i hedonizam.
I zato doli recesije, doli koncesije i konfesije, doli terorizam banaka i franaka. Živile braniteljske zadruge i penzije, živile sve udruge za zaštitu prava na zajebanciju, smij, ljubav i čestitost. Neka nam živi rad bez plaće. Smrt terorizmu – sloboda narodu! Za nemire Spremni!

IMGP4006

Komentari

komentara

Komentiraj

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>