Objavljeno: Pon, lip. 11th, 2018

Tamara Zidanšek pobjednica 3. WTA Croatia Bol Opena

Tamara je došla i mentalno i tjelesno odlično pripremljena u Bol, ovo je bio drugi put da igra protiv Linette i ujedno druga Tamarina pobjeda

  • MP
  • Laura Visković

Pred dobro popunjenim tribinama centralnog terena Bluesun teniskog centra, Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek osvojila je treće izdanje WTA Croatia Bol Opena. 20-godišnjoj Tamari ovo je bio četvrti nastup na WTA turniru, prvo finale i ujedno prvi WTA naslov u karijeri. U finalnom meču je sa 6:1, 6:3 pobijedila Poljakinju Magdu Linette koja je cijeli turnir odigrala jako dobro, no 20-godišnja Slovenka danas je bila bolja.
Nastupom na WTA Croatia Bol Openu Tamara Zidanšek, do jučer treća, a od danas druga najbolja slovenska tenisačica, pokazala da je itekako vrijedna praćenja u periodu koji je pred njom. U Bol je stigla s rankingom karijere, naime zahvaljujući dobroj igri, 28.svibnja je dosegla 122.mjesto, njen plasman karijere, što je značilo napredak za 58 mjesta od početka godine. Ovom je pobjedom osigurala ulazak u top 100 i od sutra je na 96. mjestu WTA ljestvice.

Iza mene je tjedan iz snova, otkako sam na startu pobijedila Ajlu Tomljanović pa sve do finala rasla sam i igrala odlično. Ne znam što reći, ovo je moja prva WTA titula, pamtit ću Bol cijeli život.
rekla je uzbuđena Slovenka.
Tamara je došla i mentalno i tjelesno odlično pripremljena u Bol, ovo je bio drugi put da igra protiv Linette i ujedno druga Tamarina pobjeda. Za nastup u Wimbledonu Tamara će morati proći kvalifikacije no ukoliko ostane u top 100, ove godine ćemo je gledati na US Openu.
Odličan je dojam tijekom turnira ostavila i Poljakinja Linette no u finalu je ipak morala stisnuti ruku i čestitati svojoj protivnici. „Nadala sam se da će biti drukčije, ali Tamara je odlično odigrala i zaslužila ovu titulu.“ – kazala je Linette.
U petom gemu prvog seta na nebu iznad stadiona pojavio se dron, stoga je glavna sutkinja nakratko prekinula meč, ali bio je to ujedno i jedini i najveći problem tijekom ovogodišnjeg turnira. Sve ostalo je funkcioniralo gotovo besprijekorno.
Teniski smo imali najbolji turnir do sada. Imamo najmanji proračun na WTA Touru, ali najbolji smo u ovoj kategoriji. Vidjeli smo vrhunski tenis u finalu, ove će ove cure još dugo biti u svjetskom vrhu. Ja sam ponosan na svoj tim i na sve što su odradili. Samo 60 gradova u svijetu ima WTA licenciju, samo smo mi iz ove serijeWTA125k u ovom dijelu svijeta, u Jugoistočnoj Europi. WTA je službeno najjači svjetski brend u ženskom sportu i unatoč svim preprekama i nedostatku podrške državnih institucija koje su zadužene za razvoje sporta kod nas, postoji onaj dalmatinski dišpet zbog kojeg ćemo i dogodine imati WTA u Bolu.
obećao je direktor turnira Feliks Lukas.
Uz direktora Lukasa nagrade pobjednicama su dodijelili načelnik Općine Bol Tihomir Marinković te Blaženko Boban, župan Splitsko – dalmatinski, danas u ulozi izaslanika Vlade RH.

Komentari

komentara