Objavljeno: Tue, Apr 4th, 2017

This is Croatia – nova inovacija u turizmu spaja turiste i pružatelje usluga

Autor projekta je tvrtka CARPE VIAM d.o.o. iza koje stoje Matea Miljan i Josipa Kruljac, dvije dvadesetosmogodišnje magistre novinarstva

  • MP

This is Croatia turistički je portal dviju mladih poduzetnica koje su odlučile prikupiti što više video materijala na jednom mjestu i pokazati stranim turistima kako izgleda Hrvatska kroz oko kamere. Koristeći interaktivnu kartu i pregledavajući video sadržaj, u samo pet koraka, korisnici mogu istražiti Hrvatsku ovisno o vlastitim interesima (gradovi, must see lokacije, gastronomija, aktivni turizam, priroda) i željene lokacije dodavati u planer putovanja. Za osnovno pretraživanje potrebno je manje vremena, nego za ispijanje jedne kave.
Dvije mlade poduzetnice, magistre novinarstva napustile su siguran posao u struci i krenule u vlastiti poduzetnički pothvat, bez ijedne političke veze. Sjele su u automobil, uzele opremu i na vlastiti račun obišle Hrvatsku. Video sadržaj na portalu njihova je originalna priča, a sve s ciljem kako bi turistima što više približile Hrvatsku i pokazale da svaki kutak nje živi. Rakija u sedam ujutro, golf na Principovcu, vožnja Dunavom, slikanje s precima, priprema soparnika samo je mali dio onoga što možete vidjeti na portalu www.thisiscroatia.hr.
Iako bi hrvatski turizam trebao trajati 365 dana u godini, u praksi to nije tako. Jedan od ciljeva portala povezati je sve vlasnike turističkih ponuda, stvoriti priču i plasirati je na portal www.thisiscroatia.hr. Svoje mjesto može zauzeti i najmanji OPG, ali i najveći lanac hotela.
Autorice projekta nadaju se da će spojiti vlasnike turističkih ponuda i turiste te time zaraditi novac i dobiti motiv za ostanak u Lijepoj našoj. Pitate li njih, Hrvatska premalo brine o mladim poduzetnicima, a još manje ih motivira za razvoj i ostanak u Hrvatskoj. Možda je predizborno vrijeme idealno za nova obećanja mladim poduzetnicima i za još jednu priču o tome kako Hrvatska živi, iako svi znamo da je već sada manja za grad veličine Osijeka.

  • Tko? Turistički portal This is Croatia.
  • Što? Predstavljanje turističke ponude Hrvatske s naglaskom na video sadržajima, mogućnost pretraživanja i planiranja putovanja prema željenim lokacijama
  • Gdje? Na adresi: www.thisiscroatia.hr
  • Kako? Jednostavnim otvaranjem mape Hrvatske, izborom lokacija (gradovi, must see lokacije, nature, food, adventure), pregledavanjem spota, dodavanjem lokacije u planer putovanja i slanja upita turističkoj agenciji.
  • Zašto? S ciljem povezivanja turističke ponude Hrvatske od istoka do juga i prezentiranjem ponude kroz video sadržaj.
O autoricama
Autor projekta je tvrtka CARPE VIAM d.o.o. iza koje stoje Matea Miljan i Josipa Kruljac, dvije dvadesetosmogodišnje magistre novinarstva koje iza sebe imaju nekoliko godina rada u televizijskom novinarstvu koje su napustile zbog vlastitih poduzetničkih izazova.

 

Komentari

komentara