Objavljeno: Sub, svi. 19th, 2018

Treća ovosezonska večer „Wine & Gourmet Nights“– Food & Cocktails

Ekskluzivne Aminess Wine & Gourmet Nights večeri održavaju se svakog zadnjeg petka u mjesecu te će do kraja godine ugostiti još mnoga poznata imena kojima će domaćin biti chef David Skoko

  • MP
  • Ivana Čuvalo

Novigrad, 18. svibnja 2018. – Treća po redu ovosezonska večer Aminess Wine & Gourmet Nights održat će se u petak, 25. svibnja u restoranu Oliveto Aminess Maestral hotela u Novigradu. Domaćini ovog posebnog izdanja pod nazivom Food & Cocktails bit će dva vrhunska hrvatska chefa, David Skoko i Tom Gretić, a za upotpunjenje posebnog doživljaja pobrinut će se renomirani hrvatski barmen i koktel majstor Vjenceslav Madić Kishoni.
Za ovu prigodu kreiran je poseban degustacijski meni sa šest sljedova, a uz svaki slijed osmišljen je i poseban koktel. Pa iako je svako jelo posebno i različito od drugoga, svima im je zajednička mediteranska osnova s tradicionalnim, svježim lokalnim namirnicama koje će majstori Skoko i Gretić pripremiti okupljenima. Tako će se na meniju naći pate jetre grdobine na džemu od ljubičastog luka i dehidrirane alge, njoki od skute sa sipom i bobom, ali i terra magica – posebna slastica pripremljena Aminessovim nagrađivanim maslinovim uljem Vergal. Ovo posebno izdanje večere najavio je domaćin Skoko:

Dosad su mi se u ovosezonske prve dvije večeri Aminess Wine & Gourmet Nights pridružili chefovi Janez Bratovž i Dragan Jovanović, a večera koja je na rasporedu u svibnju donosi zaista jedinstven doživljaj. Pripremio sam nekoliko ribljih menija s obzirom na to da ribu preferiram kao namirnicu, no dosad ju nisam imao priliku servirati s koktelima tako da se iskreno veselim reakciji gostiju. Ta će mi večer biti posebna jer ću kuhati zajedno s Tomom kojeg izuzetno cijenim. On će biti zadužen za mesni dio, pa me zanima i tko će u tom svojevrsnom malom dvoboju više očarati goste.
Za ovu priliku Tom Gretić izjavio je:
Istra je nadaleko poznata kao i jedan od hrvatskih gastronomskih centara. Aminess „Wine & Gourmet Nights hvale vrijedan je projekt koji gostima na najbolji mogući način predstavlja lokalne gourmet specijalitete i mislim da je David u tome pravi majstor. Velika je čast i kad te vrhunski chef kao što je David pozove u svoju kuhinju da kuhaš s njim. Zato me i veseli što ću nakon tri godine mog profesionalnog izbivanja iz Istre ovdje ponovo biti tu. Ovakva događanja približavaju gastronomiju širem krugu ljudi i stvaraju nove sljedbenike visokog kulinarstva.

Da se uz hranu odlično slažu vina bilo je prilike uvjeriti se zadnjih večeri, ali posebnost ove večere svakako je i neobično i jedinstveno iskustvo sljubljivanja hrane s koktelima. Za to će biti zadužen vrhunski hrvatski barmen i koktel majstor Vjenceslav Madić Kishoni koji je za ovu prigodu osmislio neobične koktele kojima su, pored vrhunskih pića i likera neki od sastojaka šećerni sirup od guščje jetre, lučice od dehidriranih algi i ginin fuziran pancetom.

Iako je u svijetu uvriježeno da se vrhunska hrana spaja s vrhunskim vinima, ovom večerom želimo pokazati da to nije nužno tako. Kokteli su zaista jedno područje u kojemu se može iskazati sva kreativnost koktel majstora, ali i stručnost i istančan ukus u slaganju nekih nepredvidivih i osvježavajućih kombinacija. Izuzetno me veseli što ću na Aminess Wine & Gourmet Nights imati priliku, uz jedne od najboljih hrvatskih chefova pokazati gastronomske novitete te predstaviti osvježavajuće koktele za nadolazeće ljetne večeri
zaključio je Madić Kishoni.

Ekskluzivne Aminess Wine & Gourmet Nights večeri održavaju se svakog zadnjeg petka u mjesecu te će do kraja godine ugostiti još mnoga poznata imena kojima će domaćin biti chef David Skoko. Aminess hoteli i kampovi ove večeri organiziraju s ciljem promocije istarske gastronomije, a večere se održavaju u restoranu Oliveto hotela Aminess Maestral, osim u srpnju i kolovozu kada će se te dvije večeri održati u novom restoranu Half 8 u samom centru grada Novigrada. Skoki će se do listopada pridružiti razni gosti iznenađenja koji će sljubljivati specijalitete s poznatim vinima.

  • Cijena ovog gourmet iskustva je 390 kuna po osobi, a svoje mjesto možete rezervirati pozivom na Aminesscall centar: +385 (0)52 858 600.

Komentari

komentara