Objavljeno: Ned, lip. 24th, 2018

U Savudriji održana završnica Plazma Sportskih igara mladih

U Savudriji se 16.- 23 lipnja održala državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru

 • MP

U prekrasnom okruženja kampa Veli Jože, zagrebačkog Holdinga u Savudriji mali sportaši amateri sudjelovali su na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provela su po 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi , sportskim natjecanjima i navijanju za Hrvatsku reprezentaciju u nogometu.
Prva su na redu bila natjecanja u atletici i to u dvije kategorije: 2007. i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja.
Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osigurala su odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Raspored atletike donio nam je pobjednike iz svih regija:

Djevojčice 2009.:

 1. Petra Žulj (Osijek)
 2. Matea Koska (Zagreb)
 3. Lucija Hozjak (Prelog)

Dječaci 2009.:

 1. Borna Bencarić (Osijek)
 2. Lino Plevnjak (Prelog)
 3. Ivano Škara (Zadar)

Djevojčice 2007.:

 1. Melani Pavlović (Zadar)
 2. Ema Knežević (Osijek)
 3. Ema Bugarinović (Bjelovar)

Dječaci 2007.

 1. Fran Kucel (Đurđevac)
 2. Petar Krešimir Balen (Križevci)
 3. Karlo Lučić (Zadar) i Ivano Hladnik (Rugvica)

Nakon turnira u atletici na redu su bili natjecatelji u graničaru za 2007. i 2009. godište. Prvaci Hrvatske su ekipe Katastrofa iz Koprivnice i Mali Nazorovci iz Križevaca koji putuju na međunarodnu završnicu u Splitu. Medalje su osvojili i ekipe: Lavići iz Preloga, Viktorovac 1 iz Siska, te Tituši 2.0 iz Zagreba i Viktorovčani iz Siska.

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupila je više od 600 natjecatelja koji su imali osiguran besplatni put, smještaj i sve animacije.

Plazma Sportske igre mladih već 22. godine okupljaju školarce iz cijele Hrvatske i regije kroz sport, druženje i edukaciju. Ponosni smo što smo najveća sportska amaterska manifestacija u Europi, a zahvaljujući partnerima i sponzorima omogućavamo da su svi sadržaji za djecu besplatni. Mnogim natjecateljima ovo je jedina prilika da dožive more, natjecanja i druženja s vršnjacima i to je i njima i  nama je najveća nagrada
izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih. Osim natjecanja, djeci su na raspolaganju bile različite zanimacije kao i edukativna predstava ravnateljstva policije u sklopu velike edukativne kampanje ”Zajedno više možemo- u suradnji s policijom” Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

 • Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Komentari

komentara