Objavljeno: Čet, tra. 25th, 2019

U subotu u Makarskoj gostuje Pozorište Travnik s predstavom F.K.P.

Pozorište Travnik gostovat će u Makarskoj u subotu 27. travnja, u dvorani Arte, sa predstavom F.K.P. autora Rusmira Agačevića

  • MP

Pozorište Travnik gostovat će u Makarskoj u subotu 27. travnja, u dvorani Arte, sa predstavom F.K.P. autora Rusmira Agačevića, u režiji Roberta Zahirovića. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.
Riječ je o novom izdanju poznatog Agačevićevog dijela u originalnom nazivu ”Događanje familije Hadumići” iz 1989. godine koje je, na osnovu njegovog teksta a zbog velikog zanimanja publike, preneseno i na televizijske ekrane. Bez obzira na protok vremena i promjene sistema, predstava nije izgubila na aktualnosti te i dalje plijeni dramskom radnjom i zanimljivim dijalozima.[nggallery id=2620] Ova groteska, na duhovit i komičan način govori o životu jedne neobične obitelji koja u svojim unutrašnjim previranjima, nepovjerenju, iskrivljenim vrijednostima nametnutim od strane društva i sistema, nastoji proizvesti stroj koji će im pomoći da ”zavladaju svijetom”. Predstava je premijerno izvedena na nedavno održanom Festivalu ‘Travničke pozorišne svečanosti’ u sklopu proslave Dana općine Travnik.