Objavljeno: Sri, lis. 18th, 2017

Učenici i učitelji OŠ Gradac obilježili Svjetski tjedan svemira

Valja napomenuti posebnu vezu OŠ Gradca i svemira budući da se Dan škole slavi na Dan Sunca, a Sunce je dio i loga i mota škole

  • MP

Učenici i učitelji OŠ Gradac obilježili su Svjetski tjedan svemira od 4. do 10. listopada brojnim aktivnostima. Na taj način su se pridružili nizu drugih škola i organizacija diljem svijeta koje su se pridružile obilježavanju ovog Tjedna na poziv World Space Week Association, najveće svjetske obrazovne organizacije povezane sa svemirom. Valja napomenuti posebnu vezu OŠ Gradca i svemira budući da se Dan škole slavi na Dan Sunca, a Sunce je dio i loga i mota škole.
Niži razredi su nakon zajedničkog gledanja edukativnih filmova i ostalih aktivnosti koje su provodili u svojim razredima na temu Sunčevog sustava, održali natjecanje u znanju iz ovog područja. Kroz brojne igre na temu svemira, koje su za njih pripremile učiteljica Ranka Radoš i psihologinja Branka Perić, pokazali su znanje stečeno tijekom ovog tjedna. Igre su bile tematske i uključivale su slaganje puzzla, igru asocijacija, otkrivanja tajanstvenih slika, „veliki prasak“ i kviza. U pojedinim igrama su sudjelovala po dva predstavnika razreda, koji su se za to izborili kroz prethodna natjecanja provedena u svojim razredima, a u ostalima cijeli razredi. U konkurenciji pojedinačnih igara najbolji su se pokazali predstavnici PO Brist, zatim učenici 4. i 3. razreda OŠ Gradac. Učenici su nagrađeni odlaskom u Makarsku zvjezdarnicu. U igrama u kojima su sudjelovali cijeli razredi pobijedio je 1. razred OŠ Gradac te odnio skupnu nagradu – društvenu igru za svoj razred.

Nizom aktivnosti učenici viših razreda OŠ Gradac i PŠ Drvenik u organizaciji nastavnica Sanje Šutić, Marine Longin, Anke Kosović i Antonije Porobije su također na zabavan i kreativan način aktivno sudjelovali u istraživanju našeg planeta Zemlje i svemira.

Neke od aktivnosti organizirane u višim razredima bile su: Istraživanje planeta samostalnim radom učenika i prezentacija radova, izrada PowerPoint prezentacije na temu svemira, izrada modela svemirske letjelice od papira, izrada trodimenzionalnog modela izvanzemaljaca, istraživanje povijesnih ličnosti povezanih sa svemirom te letova u svemir, promatranje zvjezdanog neba teleskopom, tematsko uređenje školskih panoa i učionica te filmski maraton u sklopu kojeg su učenici pogledali dva filma svemirske i znanstveno fantastične tematike Gravity i E.T. Osim navedenih aktivnosti, proveden je i natječaj za najbolju znanstveno fantastičnu priču na kojemu je pobijedila učenica Nadija Mirko kojoj je uručena i prigodna nagrada. Učenici su pokazali veliki interes i proveli zabavan, zanimljiv i poučan tjedan!

Komentari

komentara