Uvjeti korištenja

Nezavisni  Web Portal Makarska Post   www.makarska-post.com

IMGP9003 soft uvjeti

Makarska Post logo

Opći uvjeti korištenja

Portal Makarska Post se u potpunosti odriče svake odgovornosti za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku – posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala. Pristup portalu www.makarska-post.com i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, a u skladu sa zakonskim ograničenjima, te isticanjem posebnog upozorenja za sadržaje neprimjerene maloljetnim osobama. Makarska Post (u daljnjem tekstu MP) zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja kao i svih servisa i stranica koje su sastavni dio portala www.makarska-post.com bez obaveze prethodne najave. Portal MP nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama. Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke portala a s ciljem redovitog obavještavanja posjetitelja – korisnika portala i normalnog funkcioniranja svih usluga i sadržaja portala www.makarska-post.com .

Autorska prava

Portal www.makarska-post.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka). Neovlašteno korištenje bilo kojeg njegovog dijela smatra se kršenjem autorskih prava portala www.makarska-post.com i podložno je tužbi.
Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava ( Portal “Makarska Post”, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko korisnik smatra da je portal www.makarska-post.com povrijedio njegova autorska prava, o tome je dužan obavijestiti redakciju portala  putem e – pošte. Utvrđivanjem istinitosti (vjerodostojnosti) sadržaja pritužbe sporni sadržaji će biti odmah uklonjen! MP poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Zaštita privatnosti

Portal www.makarska-post.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni. Portal www.makarska-post.com  ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Portal www.makarska-post.com  može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke portal www.makarska-post.com  koristi u svrhu prikupljanja informacija o korisnicima, kako bi na taj način poboljšao kvalitetu sadržaja i prilagodio ga svojim posjetiteljima.

Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja portala

Portal “Makarska Post” nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji na stranicama portala www.makarska-post.com. MP zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja i u promotivne svrhe za potrebe portala. Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video uradci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na portalu www.makarska-post.com . Pošiljatelji prihvaćaju da za poslane materijale ne zahtijevaju, te da im neće biti isplaćena novčana ili koja druga naknada za njih. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Sadržaj objavljenih tekstova i drugih materijala, samoinicijativno poslanih od strane posjetitelja, ne odražava nužno uvjerenja i  gledišta redakcije, te odgovornost za njih snose autori/pošiljatelji.

Komunikacijski servis

Niti jedan dio portala www.makarska-post.com ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. MP zadržava pravo uklanjanja svakog sadržaja korisnika primljenog putem komentara, elektronske pošte i sl. ukoliko je riječ o neprimjerenom ili zakonom zabranjenom sadržaju vrijeđanje, diskriminacija, širenje mržnje i netrpeljivosti po nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi, promicanje nasilja itd..). MP zadržava pravo uklanjanja (neobjavljivanja) komentara čitatelja skrivenog (lažnog) identiteta, a koji svojim sadržajem mogu druge osobe izvrgnuti sramoćenju ili na neki drugi način povrijediti njihovu osobnost, privatnost i ugled.

Portal www.makarska-post.com omogućuje posjetiteljima besplatno korištenje web maila pod uvjetom da ne krše pravila navedena u uvjetima korištenja kao niti specifična pravila koja vrijede za e-mail komunikaciju. MP zadržava pravo uskraćivanje pristupa komunikacijskim servisima u slučajevima kontinuiranog kršenja zakonskih propisa i uvjeta korištenja portala.

Linkovi

MP sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom portala. Portal “Makarska post ” nije odgovoran za sadržaj tih stranica, a objavljuje ih na svom portalu www.makarska-post.com u dobroj namjeri.

Promjene Uvjeta korištenja

MP posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala, te ih svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti ukoliko ne krše uvjete korištenja i zakonom propisana ograničenja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja, ili njegovog dijela, korisnik prihvaća sva važeća pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su  kontinuiranim korištenjem portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s trenutno važećim pravilima korištenja, kao i da su ih razumjeli u cijelosti. Portal www.makarska-post.com zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili prilagodi Uvjete korištenja portala a, iznimno,  o važnim promjenama i dopunama  može obavijestiti korisnike elektronskom poštom ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu www.makarska-post.com smatra se da je korisnik prethodno pročitao ove uvjete, te da je upoznat s trenutno važećim Uvjetima korištenja.