Objavljeno: Ned, kol. 26th, 2018

„Vatreni“ lignjarići

„Vatreni“ lignjarići su se pojavili na tržištu Mediterana, ali i Australije te Azije. Na našem tržištu lignjarići „Cro Egi“ se za sada nude u veličini 3.0 po cijeni od 59 kuna

  • Tekst i foto Šime Duvančić

Eksploziju popularnosti „Vatrenih“ nogometaša u svijetu nakon povijesnog uspjeha u Rusiji osim Hrvatske turističke zajednice odlučila je zasad iskoristiti još samo tvrtka „DTD“ iz Dugog Rata, jedan od vodećih svjetskih proizvođača varalica za lov glavonožaca. Već tjedan dana nakon finalne utakmice ta je tvrtka na svjetsko tržište plasirala limitiranu seriju varalica za lov liganja i sipa u „vatrenim“ dekorima.

„Cro Egi“, kako se zovu, zapravo su varalice koje u brojnim varijantama „DTD“ proizvodi već 25 godina i u raznim dekorima plasira diljem svijeta. Ono što je na njima novo to je pet dekora. Dva su prekrivena crveno- bijelim i plavo-crnim kvadratičia, jedan je pretežito bijeli s nacionalnim obilježjima, a dva su u prirodnim bojama riba s crveno- bijelim poljima na zadnjem dijelu. Zahvaljujući tim dekorima ovim se varalicama može loviti u svim svjetlosnim uvjetima.

Tijelo ovih varalica je od trajne tvrde i fluoroscentne plastike presvučeno platnom koje na dodir djeluje kao koža sitne ribe, omiljene hrane lignje i sipe. Ove varalice s vanjskim utegom namijenjene su lovu panulavanjem te tehnikom bacanja i privlačenja s obale i plovila, osim pokreta ranjena ribe proizvode i zvukove koji dodatno provociraju grabljivice.
O ovim varalicama svoje čitatelje već su izvijestile brojne tiskovine i portali, ne samo specijalizirani nautičko- ribolovni. „Vatreni“ lignjarići su se pojavili na tržištu Mediterana, ali i Australije te Azije. Veoma brzo su stigle i potvrde da se ne radi o zanimljivim suvenirima koji podsjećaju na povijesni uspjeh jedne ekipe, nego o iznimno kvalitetnim i lovnim lignjarićima. Na našem tržištu lignjarići „Cro Egi“ se za sada nude u veličini 3.0 po cijeni od 59 kuna.

Komentari

komentara