Objavljeno: Sri, lip. 13th, 2018

Viktor Đerek – Deset + jedna fotografija za portret mladog fotografa

Od malena je Viktor putovao, te na tim putovanjima uvijek fotografirao razne panorame, bube i životinje…

  • MP
  • Foto Viktor Đerek

Viktor Đerek je rođen 8. ožujka, ne tako davne 2000. godine. Trebao se, kako sam kaže, roditi u Makarskoj, no sudbina je htjela da to ipak bude Split. Od malena je Viktor putovao, te na tim putovanjima uvijek fotografirao razne panorame, bube i životinje, kao i crkve i spomenike. S vremenom se s analogne prebacio na digitalnu fotografiju što mu je omogućilo da eksperimentira s bojama, kadrovima, motivima i sl. 2013. godine sudjelovao je u izradi kratkog promotivnog turističkog videa.

Snimali smo u gradovima poput Dubrovnika, Šibenika, Zadra i Zagreba kao i u Nacionalnim parkovima Krka i Plitvička jezera. Tada sam se po prvi put susreo s post produkcijom, kao i s uređivanjem, montiranjem i obradom snimljenog materijala kojim se može digitalno manipulirati (npr. bojama, oštrinom i zrnatošću). To je bilo jedno veliko iskustvo koje mi je uvelike pomoglo pri daljnjem osmišljavanju i realiziranju
kaže mladi makarski fotograf čije radove još nismo imali prilike vidjeti na nekoj od izložbi, ali i to je, kako kaže, dio plana za blisku budućnost.
Fotografskog uzora nemam, jer se ne volim oslanjati na tuđe stilove i tehnike. Dakako da volim pogledati tuđe radove i onda možda pokušati napraviti još nešto bolje, no i u tim slučajevima ostajem originalan. Stilski i tematski se još nisam odredio jer se još okušavam u svim područjima fotografije. Nekako se ne volim fokusirati samo na jedno
kaže Viktor znatiželjno promatrajući i  bilježeći igru svjetla i sjene, oblika i boja kroz objektive svog Cannona. Odnos prema motivu još uvijek je „promatrački“ – bez jasno izraženog stava no, sve u svoje vrijeme, želja za izravnijom komunikacijom već se nazire.

Komentari

komentara