Objavljeno: Ned, svi. 7th, 2017

Vox populi: Devastacija okoliša na Voliciji – institucije se ipak pokrenule

„Institucije su ipak započele postupak, iskreno se nadam da će ga i dovesti do kraja“

  • MP

Nakon što smo objavili dva pisma nadležnim institucijama da se zaustavi devastacija okoliša na Voliciji, na mail adresu čitateljice koja ih je uputila stigla je potvrda da su se institucije ipak pokrenule

U potpunosti Vam prosljeđujem mail sa prijavom i prilogom koji sam dobila od nadležnih služba vezano za moju prijavu. Institucije su ipak započele postupak, iskreno se nadam da će ga i dovesti do kraja
stoji u najnovijem pismu čitateljice, a odgovor Hrvatskih voda na njezin podnesak prenosimo u cijelosti.

Odgovor Hrvatskih voda

U povodu podneska zaprimljenog 14.travnja očitujemo se kako slijedi:
Radnje koje se navode u podnesku odnose se na radove koji se odvijaju na privatnoj čestici zemlje označene kao k.č. 5021 k.o. Makarska-Makar u vlasništvu tvrtke GTP d.o.o., a koja na svojoj istočnoj strani graniči sa česticom javnog vodnog dobra označena kao k.č. 5324 k.o. Makarska-Makar koja u naravi predstavlja neregulirano korito bujice Proslap.
Po saznanju o mogućim nezakonitim radnjama na javnom vodnom dobru na teren su dana 20. travnja 2017. u pratnji komunalnih redara Grada Makarske izašli voditeljica Vodonogospodarske ispostave za mali sliv „Matica“ Iva Kuzmanić i vodočuvar Ante Franić. Obilaskom terena isti su uočili izvedene nezakonite radnje na javnom vodnom dobru o kojima je vodočuvar sačinio izvješće te je sa strane Vodonogospodarske ispostave poslana prijava vodopravnoj inspekciji.
U prilogu je prijava Vodonogospodarske ispostave za mali sliv „Matica“ KLASA: 325-01/17-01/0000500 URBROJ: 374-3406-01-17-1 od 20. travnja 2017.

S poštovanjem, HRVATSKE VODE

 

Vezani sadržaj: Vox populi: Nastavlja se devastacija prostora na Voliciji

Komentari

komentara