Objavljeno: Tue, Jul 11th, 2017

Vox populi: Potok na Voliciji nekome služi kao kanalizacija!?

Potok koji se ulijeva u more na jednoj od najljepših plaža na Jadranu, plaži Nugal, očito služi nekima kao kanalizacija

  • MP
  • Vox populi

Koristim priliku da Vam se ponovno obratim. Prošli put sam Vas obavijestila o devastaciji na području grada Makarske, predio Volicija. I ovaj put se radi o istoj lokaciji, radi se također o vodnom dobru (potocima), razlika je jedino što se sada potoci umjesto betonom zagađuju deterdžentom iz praonice rublja ili autopraonice(a) ili pak iz oboje.
Naime, već duže vremena se osjeća jako neugodan smrad prilikom prolaska uz potok na čestici zemljišta broj 4959 k.o. Makarska-Makar (potok Proslap). To se najbolje osjeti na parkingu bivše tvornice AD Plastika (na čestici zemljišta broj 4979/1 k.o. Makarska-Makar), te prilikom šetnje kroz park šumu Osejava iznad plaže Nugal gdje potok prolazi ispod makadamskog protupožarnog puta (uz čestici zemljišta broj 4957 k.o. Makarska-Makar).
Uz smrad u samom koritu potoka na navedenim lokacijama je vidljivo protjecanje pjenušave tekućine zelenkaste boje. S obzirom da već odavno kiše nije bilo a i na smrad koji se osjeti, očito je da je netko, ili više njih, svoju odvodnju spojio na potok. Potok koji se ulijeva u more na jednoj od najljepših plaža na Jadranu, plaži Nugal, očito služi nekima kao kanalizacija. Uzvodno od park šume Osejava, uz samu trasu potoka nalaze se tri autopraonice i jedna praonica rublja smještena u prizemlju objekta na čestici zemljišta broj 4882/1 k.o. Makarska-Makar (poslovni centar Volicija).

Je li  zagađena voda već došla do same plaže Nugal ne znam, ali je sigurno ako se ovo nastavi da će vrlo brzo s prvom kišom kanalizacija dospjeti na samu plažu. Sve gore navedene činjenice su vrlo lako provjerljive samim izlaskom na navedene lokacije. U prilogu Vam također šaljem i fotografije na kojima je sve prethodno izrečeno i vidljivo. Zbog svega navedenog ovim Vas putem pozivam da sukladno Vašim nadležnostima i ovlastima poduzmete sve i što hitnije kako bi očuvali našu okolinu i spriječili daljnju devastaciju prirode i prekrasne plaže Nugal.

Komentari

komentara