Objavljeno: Pon, tra. 15th, 2019

Vox populi: Volicija – ilegalni deponij na području Makarske

„Naime kamionima se počeo dovoziti i nasipati miješani materijal (ima tu šuta, zemlje, kamena, ostataka asfalta itd…)“

  • MP
  • Vox populi

Prije nekoliko mjeseci upozorila sam Vas na uništavanje šume na Voliciji, na dijelu koji je Prostornim planom uređenja UPU-a Volicija 1 (grafički prilog 1. Korištenje i namjena površina, te grafički prilog 2. Uvjeti korištenja, uređenja i zaštite površina) označen kao ZAŠTITNA ZELENA POVRŠINA. Radi se o česticama zemljišta 5060 i 5061 k.o. Makarska-Makar. Nakon par mjeseci „stanke“ na ilegalnim radnjama, ovog vikenda su se nelegalni radovi nastavili i to na još gori način. Naime kamionima se počeo dovoziti i nasipati miješani materijal (ima tu šuta, zemlje, kamena, ostataka asfalta itd…), te se stvara nova ilegalna deponija. To je valjda već deseta ileglna deponija na predjelu Volicije.

Kako važećim prostornim planom tu nije predviđena nikakva gradnja, već je to zaštitna zelena površina, nedopustivo je i bez ikakvog opravdanja sječi šumu (jedna od rijetkih koja nije uništena požarom) i stvarati ilegalni deponij materijala!

Stoga Vas ovim putem pozivam da što prije reagirate i zaustavite ove ilegalne radnje.

  • P.S.

Možda bi mogli razmisliti i o trajnijem rješenju ovog i budućih sličnih problema na Voliciji na način da se ugrade kamere ili rampe koje bi bile dovoljno visoke za prolazak osobnih automobila a opet dovoljno niske za prolaz kamiona (na taj je način općina Baška Voda uspješno riješila ilegalno odlaganje na predjelu ispod Basta).  Naravno ta bi rampa imala ključ te bi se u opravdanim situacijama mogla otvarati.

  • Gradonačelniku Makarske
    Komunalnom redarstvu
    Inspekcijskim službama
    Medijima

Vezani sadržaj:

Uništavanje šume na Voliciji koja je zaštićena prostornim planom Ilegalni deponij građevinskog otpada na Voliciji? Nastavlja se devastacija okoliša na Voliciji

Komentari

komentara