Objavljeno: Ned, pro. 23rd, 2018

Vrijeme je za božićni džemper

Božićna vesta uvest će vas u blagdanski duh i podsjetiti vas koliko je ovo doba godine zaista predivno

  • MP
  • Dora Starčević

ZAGREB, 21. prosinca 2018. – Božić je udaljen svega nekoliko dana i danas je pravi trenutak da iz ormara izvučete „onaj“ džemper. Da, znate na koji mislimo i sigurni smo da ga imate. Možda ga vam je darovala baka, možda ste ga dobili kao šaljivi poklon od prijatelja ili ste ga potajno kupili sami. Nepobitna je činjenica da su božićni džemperi cijelu godinu spremljeni u ormaru, ali ne i danas. Danas je pravi dan da ponosno nosite svoj božićni džemper. Zašto? Zato što se danas obilježava “Ugly Christmas Sweater Day”. Da ovaj dan zapravo ne mora nužno biti povezan s ružnim džemperima, potvrđuje Emirates svojom najnovijom blagdanskom kolekcijom proizvoda koji su dostupni u Emirates Offical Storeu.

Ova godišnja proslava, pokrenuta 2011. godine, razvila se u međunarodni događaj za ljubitelje božićnih blagdana diljem svijeta koji taj dan koriste priliku da odjenu svoje rijetko nošene božićne džempere kao svojevrsni čin zagrijavanja za Božić koji slijedi za svega nekoliko dana. Ovaj se dan uvijek obilježava treći petak u prosincu i svake godine mu raste popularnost među odraslima i djecom.

Postoji mnogo načina za proslavu ovog vrckavog praznika. Prvo i najvažnije jest da odjenete svoj božićni džemper. Možete ga nositi na posao, fakultet, u školu ili tijekom dana za vrijeme bilo koje isplanirane aktivnosti. Međutim, obožavatelji ovog praznika idu korak dalje te su osmislili mnogo ideja za proslavu poput organiziranja zabave ili natjecanja u kojem s prijateljima mogu izabrati najbolji božićni džemper.

Osim zabavne strane ovog praznika, postoji i ona važnija. S obzirom na to da je Božić vrijeme nade i dobrote, pomaganje onima kojima je najviše potrebno velikodušna je ideja. Grupa Amerikanaca koja je službeno osmislila ovaj praznik udružila se 2014. godine s organizacijom „Save the Children“ u kampanji „Make the World Better with a Sweater“. Cilj kampanje bio je pomoći djeci širom svijeta noseći veste i motivirajući druge da doniraju sredstva putem interneta. Od tada, ovaj se praznik koristi kao važan događaj kojim se pomažu skupljati humanitarna sredstva za organizacije koje pomažu djeci diljem svijeta.

Božićna vesta uvest će vas u blagdanski duh i podsjetiti vas koliko je ovo doba godine zaista predivno. Iako je primanje darova zabavno, mnogi će se složiti kako je darivanje bližnjih zapravo još bolji osjećaj. Emirates se pobrinuo za sve one koji možda još nisu pronašli vremena te su božićnu kupovinu ostavili za zadnji čas. Nedavno predstavljena kolekcija inspirirana Božićem uključuje cool božićne veste koje mogu biti savršen dar ispod bora. Uz njih, u kolekciji se nalaze setovi božićnih pidžama, dekica, blagdanske šalice i čestitke. Svi proizvodi dostupni su u dućanima i mogu se pronaći online na https://www.emirates.store

Komentari

komentara