Objavljeno: Sub, svi. 19th, 2018

Xiaomi otvorio prvi Mi Store u Austriji

U prvom kvartalu 2018. godine Xiaomi isporučio ukupno 28 milijuna pametnih telefona i zauzeo četvrto vodeće mjesto na tržištu mobilne tehnologije

  • MP
  • Mirela Polić ((IMC)

Očekuje se otvorenje novih Mi Storeova na području Austrije, Hrvatske, Slovenije i Srbije

Zagreb, 18.5.2018. – Četvrti vodeći proizvođač mobitela i potrošačke elektronike Xiaomi otvorio je vrata svog prvog Mi Storea u Beču, čime ovaj dio Europe postaje bogatiji za dugo očekivanu i još dostupniju ponudu ovog sve zamijećenijeg svjetskog lidera pametnih telefona. Smješten u sklopu Shopping CentraSüd, Mi Store, za čije je otvorenje zaslužna tvrtka Bijelić Co, ujedno i ovlašteni distributer Xiaomi proizvoda za Austriju, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju i Crnu Goru, osigurat će veću i lakšu dostupnost Xiaomi pametnih telefona i ekosistem proizvoda.Tom prilikom Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co, je naglasio:

Oduševljeni smo što u suradnji sa Xiaomi otvaramo prvi Mi Store na području srednje Europe. Otvorenje ove trgovine je kulminacija zajedničke vizije, truda i timskog rada na projektu sve kako bi našim Mi Fanovima omogućili kupovinu svih Xiaomi proizvoda na jednostavan i pristupačan način. Naši kupci će uživati sve benefite koje donosi kupnja proizvoda iz službenih trgovina (jamstvo, servisna podrška), a uz pristupačne cijene i uvijek atraktivne popuste. U planu je otvaranje novih Mi Store kako bi svi naši fanovi bili u mogućnosti iskusiti i kupiti Xiaomi proizvode.

Osnovan 2010. godine te vođen osobnim uvjerenjem osnivača i poduzetnika Lei Juna da tehnologija visoke kvalitete treba biti pristupačna svima, a što je u konačnici postalo i poslovna filozofija ovog kineskog vizionara u području mobilne tehnologije, Xiaomi je prepoznatljiv po jedinstvenom logu MI koji predstavlja skraćenicu termina „Mobile Internet“. MI logo ujedno predstavlja i podsjetnik na nemoguću misiju – „Mission Impossible“, odnosno na mnogobrojne izazove koji su se pojavili na početku pokretanja ovog globalno prepoznatljivog i vodećeg proizvođača mobitela i potrošačke elektronike.

Domagoj Čavar, voditelj Xiaomi businessa

Da je uspješno savladao sve izazove te učvrstio svoju poziciju 4. vodećeg proizvođača pametnih telefona potvrđuju i ostvareni poslovni rezultati sukladno kojima Xiaomi u prvom kvartalu 2018. godine drži tržišni udio od 8,4%, a što predstavlja povećanje od 4,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Jednako tako, ovaj je svjetski lider u navedenom periodu ostvario i impresivan rast od 87,8% te isporučio ukupno 28 milijuna pametnih telefona. Ne manje važno jest i da Xiaomi do kraja godine namjerava svoje dionice uvrstiti u Hongkonšku burzu, potvrđujući i na ovaj način sve snažniju prisutnost i prepoznatljivost na tržištu. S daljnjim intenzivnim ulaganjima u osiguravanje što šire i lakše dostupnosti pametnih telefona i potrošačke elektronike za sve ljubitelje suvremene mobilne tehnologije ovog dijela Europe, Xiaomi nastavlja i u narednom razdoblju kada se očekuje otvorenje novih Mi Storeovau Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji te Srbiji kao i ulazak u top 4 proizvođača na austrijskom tržištu pametnih telefona. Ne manje važno, Xiaomi proizvodi su, osim u sklopu vlastitih Mi Storeova, trenutno smještenih u ukupno 74 države diljem svijeta, dostupni i u maloprodajnim mjestima te kroz ponude tele operatera.


Ukratko o Xiaomiju

Poduzetnik Lei Jun pokrenuo je 2010. godine tvrtku Xiaomi koja kreira i proizvodi iznimaan hardver, softver te internet usluge za, i uz pomoć, MI fanova. Uvažavajući njihove povratne informacije, u svom proizvodnom programu trenutno u ponudi ima široku lepezu pametnih telefona (Mi MIX 2, Mi A1, Redmi Note 5A…) uz ostale proizvode potrošačke elektronike (Mi TV, Mi narukvice i ostalu dodatnu opremu).

  

Komentari

komentara