Objavljeno: Fri, Jan 5th, 2018

Započele pripreme za dva spektakularna događaja hrvatske dijaspore u Ženevi i Londonu

Kontesu Neru će u osuvremenjeni povijesni kostim odjenuti, mlada i sve poznatija hrvatska dizajnerica  Mihaela Marković

  • MP
  • Kora Dilić

„Kontesa Nera – Hrvatska kroz povijest“

 U prestižnom  dvorcu Lechâteau de Coppet u Ženevi, 2. ožujka,  te nekoliko dana kasnije u Londonu, 5. ožujka 2018. godine, održat će se dva gala događaja koji će okupiti poznate i uspješne  Hrvate iz dijaspore, predstavnike diplomatskog zbora u Švicarskoj i Velikoj Britaniji, te brojne domaće i strane uglednike oko teme predstavljanja bogatog kulturnog nasljeđa Hrvatske kroz povijest.

 Zlatko Šešet, voditelj odbora za sport i kulturu Hrvatskog  svjetskog kongresa u Švicarskoj i Lihtenštajnu glavni je pokretač ove inicijative, a u organizaciji oba događaja, pridružila mu se i Mira Prakatur, koja trenutno postavlja na noge  novotvorenu podružnicu Hrvatskog svjetskog kongresa u Velikoj Britaniji.

Želja nam je našim prijateljima, partnerima, ali i našim iseljenicima predstaviti bogato kulturno nasljeđe naše domovine! Kako bismo događaje učinili još zanimljivijim, odlučili smo se da sve uzvanike okupljene na događajima koje će pratiti bogat kulturno-umjetnički i edukativni program, vodi lik kontese Nere, najpopularniji  ženski literarni lik iz pera hrvatske spisateljice i prve hrvatske profesionalne novinarke s početka 20. stoljeća, Marije Jurić Zagorke
ističe Zlatko Šešet, koji već 30 godina na području Švicarske vodi projekte koji promiču hrvatsku kulturu i našu kulturnu baštinu.

Kontesu Neru će u osuvremenjeni povijesni kostim odjenuti, mlada i sve poznatija hrvatska dizajnerica  Mihaela Marković, koja živi i radi na relaciji Zagreb-Milano-London, a kojoj je također pripala čast da u sklopu oba događanja održi velike modne revije. Mihaela Marković svoj modni izraz temelji ponajviše na pletivu,  a njene kreacije odjenula je već i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović. Gala događanjima koji se već uvelike pripremaju,  pridružit će se i vojnici popularne Počasne satnije Kravat pukovnije, pronoseći priču o Hrvatskoj kao domovini kravate, a organizatori pripremaju i brojna iznenađenja.

Komentari

komentara