Objavljeno: Sri, lip. 13th, 2018

Završen 13. Ogulinski festival bajke

Rekordan odaziv i oduševljenje novim sadržajima privuklo brojne posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske

  • MP
  • Kora Dilić
U Ogulinu je, 10. lipnja zatvoren 13. Ogulinski festival bajke koji se ove godine održao od 8. do 10. lipnja na čak sedam lokacija u gradu Ogulinu. Preko 200 sudionika i organizatora pretvorilo je tijekom tri puna dana Ogulin u istinski zavičaj bajke, a unatoč kiši koja je u nekoliko navrata na kratko ometala programske sadržaje, Festival bio krcat posjetiteljima.
Djeca su ove godine bila osobito oduševljena novitetima koje smo uveli, prvenstveno tehničkim radionicama za koje se tražilo mjesto više, a iznenadili smo i dodatnim atrakcijama, napuhancima, velikom festivalskom tortom i mnogim drugim iznenađenima
naglasila je Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina, ne skrivajući zadovoljstvo rekordnim odazivom posjetitelja koji je ove godine ostvaren na Ogulinskom festivalu bajke.

U sklopu Ogulinskog festivala bajke koji se ove godine održao već 13. godinu zaredom, održane su 22 predstave, 16 pripovijedanja, 2 koncerta i čak 24 radionice na 7 scena.

U sklopu festivala su se održavali i mini turnir u rukometu za djevojčice, turinir u rukometu za dječake – Tintilinić te 9. Međunarodni turnir u nogometu u organizaciji škole nogometa “Ogulin”, a svaki od ovih događaja pojedinačnio je uspio privući i preko tisuću posjetitelja
naglasila je Sonja Drašković, koja zajedno sa svojim timom iz Turističke zajednice Grada Ogulina uskoro kreće u novu avanturu pripreme programa za nadolazeći, 14.Ogulinski festival bajke. Aleksandar Kovačević, umjetnički direktor, kojem je ovo prva godina angažmana na Festivalu, nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom i atmosferom stvorenom na 13. Ogulinskom festivalu bajke te već kreće s promišljanjima i radom na konceptu za sljedeću godinu.

  • 13. Ogulinski festival bajke ove su godine svojim potporama omogućili: Ministarstvo kulture RH, Grad Ogulin, Hrvatska turistička zajednica, Karlovačka županija, HBOR, Splitska banka, Semmelrock, Turistička zajednica Karlovačka županije, Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i Marché.

Komentari

komentara