Objavljeno: Sri, kol. 29th, 2018

Završeno Silbensko Kulturno Ljeto – Silba Summer Festival

Manifestacija Silbensko kulturno ljeto-Silba Summer Festival koja je ove godine oduševila brojne goste otoka Silba,  završilo je 25. kolovoza danas koncertom  dua Baby Kate + M ispred konobe Alavija

  • MP
  • Kora Dilić
  • Foto TZ Silba, Triathlon klub Zadar

Nakon više od stotinu  kulturnoumjetničkih, sportskih i obrazovnih događaja koje smo uspjeli organizirati u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta –Silba Summer Festivala, došli smo do kraja ovogodišnjeg programa. Ponosni smo na ovo ljeto, svi zajendo smo ponovo pokazali da se sve može, kad se male ruke slože! -, naglasio je ponosno Kristijan Lopac, predsjenik Turističke zajednice mjesta Silba komentirajući voloterske napore i ovogodišnju uspješnu organizaciju manifestacije koja je ove godine uistinu nadmašila sva očekivanja.

Moja velika pohvala i zahvala ide mnogima, prvenstveno vrijednim volonterima, svim suorganizatorima, našim gostima i otočanima, našim sponzorima. Kapa dolje, dragi naši! Zahvaljujem se obitelji Žorž, udruzi Mavena i Nataši Kadin, našoj Mariji Ujević Galetović koja nam je omogućila da programe izvodimo u Galeriji, konobi Alavija na čelu sa šefom Sašom Predovanom i  Café baru Turist na čelu s Margitom Žunićem, obitelji Lovrović i restoranu Vila Velebita, našoj produkciji i tehnici koju  je predvodio Mile Krslović, fotografima Mihaeli Miškić i Pjeru Lovroviću,  Almi Kruško koja je ovogodišnji program obogatila svojim dizajnom i podrškom u organizaciji,  obiteljima Hawlina, obitelji Sindičić i Izvornoj folklornoj skupini Silba, obiteljima Bjelinski i Kuljerić, volonterima Henryju Stothardu i  Anselmi Kruško, našim prijeteljima i volonterima s Oliba, inicijativi Silba Vibra, udruzi SEA Silba Environment Art, društvu za zaštitu prirode i kulturne baštine otoka Silba, Športskom ribolovnom društvo Galeb te posebno i  našim sponzorima Ultra Soniku, pekari Vlado i Miatoursu
naglasio je Lopac, te istaknuo da je dugačka lista svih volontera i podržavatelja koji su ove godine svojim predanim radom podržali Silbensko kulturno ljeto, a istaknuo je i da posebno želi zahvaliti Gradu Zadru i Koncertnom uredu Zadar na suoragnizaciji i sufinanciranju velikog koncerta koji se održao u čast Bruni Bjelinskom i Igoru Kuljeriću, uz nastup Simfonijskog orkestra HRT-a.

I posljednji tjedan ove popularne manifestacije na Silbi obilovao je bogatim programom od kojih je najmasovniji bio velika dalmatinska fešta, kojoj su se 18. kolovoza, uz nastupe klape Leut i Big Bandy by Hawlina masovno pridružili gosti i otočani na trgu ispred škole. Ovoljetni hit na Silbi, uz kvalitetene glazbene i scenske programe i brojne edukacije i radionice za djecu i odrasle, bila su i brojna sportska natjecanja, od kojih svakako treba istaknuti popularni Silba Night Run i Aquatlon koji su se održali 17. i 18. kolovoza u organizaciji  Triathlon kluba iz Zadra i podršku konobe Alavija.

Svim zaljujbljenicima u jedinstvenosti i ljepote otoka Silba preostaje da se ponovno vrate ovom malom, ali omiljenom otoku u sezoni 2019., a ukoliko žele doživjeti Silbu tijekom zimskim mjeseci, tu je treća po redu tradicionalna Božićna čarolija na Silbi koja će se održati krajem prosinca.

Komentari

komentara